3 דרכים לחיזוק ושיפור היחסים והקרבה עם הילדים שלנו

" כשנולד ילד נולד גם הורה "
זה לא סוד שהחיים שלנו עמוסים ומלאים בעיסוקים, התחייבויות ורצון להספיק ולהגיע לדבר הבא. כהורים, אנחנו רוצים לתת את הטוב ביותר לילדינו אך בכל זאת אנחנו מוצאים את עצמנו לא מעט פעמים חשים פספוס ונקיפות מצפון על היחסים איתם או על טיב הזמן שהקדשנו להם וזה בסדר... כי ככל הנראה כשנולד ילד נולד גם הורה עם כל התחושות האלה, זה בילד אין וטבוע בנו.
אך יחד עם זאת יש כמה דברים שאם נעשה בקביעות {או לפחות נשתדל} נוכל לעלות בכמה רמות את היחסים שלנו עם הילדים וליצור תחושת קירבה וחיזוק של הקשר בנינו.
אז מה הן הדרכים?
1. תשאלו אותם לדעתם!
כדי שילד ירגיש פתוח איתנו וקרוב אלינו חשוב מאוד להראות לו שדעתו חשובה לנו. באסכולות השונות של ההורות קיימות דעות בעד ונגד מקצה לקצה לנושא מקומם של הילדים והלגיטימיות בנושא אמירת דעתם ואיך היא מתקבלת בסביבה. וכמו בהרבה דברים, גם כאן. אני מאמינה בדרך האמצע.
אני מאמינה שילד צריך לחיות בתחושה שהוא בטוח ודעתו לגיטימית ויכולה להיאמר ושיש מקום לשמוע ולהקשיב גם אם נבחר שלא להסכים בסופו של דבר. הערך של ההקשבה, ההכלה ועצם השאלה שלנו לדעתו בעניין מסוים יש בה ערך אדיר.
הילד לומד שיש לו מקום ושייכות, שהוא מקובל, הוא לומד תרבות שיחה ושמותר לו לומר את דעתו -שהיא לגיטימית ושהוא חשוב לנו. זה מפתח את הדימוי והערך העצמי ונותן תחושת ביטחון ברמה המודעת והלא מודעת.
אתם תבחרו את הכמות והסגנון, אבל זכרו לשתול את השאלות הללו ככל שניתן בנושאים חשובים {בייחוד על כאלה שמשפיעים גם על חייהם של ילדנו.}
1. שעה טובה!
כל אחד מאיתנו רוצה להרגיש חשוב ואהוב בסביבתו.
שעה טובה זה בעצם זמן מיוחד קבוע מראש עם ההורה המוקדש להורה ולילד. זמן של אחד על אחד ללא הפרעות והסחות דעת מהצד כגון: מיילים, טלפונים, אחים ואחיות ושאר ירקות. זמן נקי של הורה וילד.
חצי שעה? שעה או יותר? תבחר מה שמתאים לך כהורה, מה שאתם יודעים שיתאים לילד.
זה יכול להיות כל דבר: הליכה משותפת, ישיבה בבית קפה, ציור משותף. או הכנת ארוחה משפחתית. כל דבר שיפנה לכם זמן אחד לשני זמן שבו תוכלו לדבר, לשתף, להתעניין האחד בשני. הערך שזה נותן ליחסים הוא לאין שיעור.
ברגע שהשעה טובה תקבל מקום של כבוד בלו"ז אתם פתאום תגלו כמה היחסים יהפכו לקרובים ונעימים יותר.
הילד יהיה רגוע שהוא מקבל את תשומת הלב שלו בצורה מזוקקת ולא יאלץ לדרוש אותה בדרכים לא נעימות כפי שלעתים ילדים עושים כשהם צמאים להתייחסות.
אתם תגלו אחד על השני דברים מרתקים.
3. הכנת תכנית להשגת מטרות
כן כן, כמו המבוגרים גם הילדים שלנו רוצים להשיג דברים.
וכדאי שנטה אוזן לרצונות שלהם. אנחנו רוצים להשיג התקדמות בקריירה, לשדרג את הרכב ולהיכנס למשטר תזונה
והילדים? מה הם רוצים?
יש ילד שרוצה יותר בטחון עצמי- ברוב המקרים הוא לא ידע להגיד לנו את זה במילים. אבל אנחנו כמבוגרים, נדע. נראה את היחסים שלו בפן החברתי ואת הדינמיקה בין החברים. נראה איפה הוא צריך את החיזוקים. בין אם זה ילד שירצה לקנות בובה יקרה ונרצה ללמד אותו ערך של כסף מהו ומה הוא צריך לעשות כדי להשיג את הבובה בסופו של דבר, אם זה קבלת תשלום על פעולה מסוימת ומוסכמת שיעשה כגון כיסוח הדשא או כל דבר אחר. ובין אם זה ילד שירצה להצליח במקצוע בלימודים שאף פעם לא מצליח לו במיוחד.
דברו עם ילדכם, מצאו את הדבר שאותו ירצה להשיג ועזרו לו להטוות לכך את הדרך בכתב או בתמונות
בהתאם לגילו של הילד.
הרעיון שאתם נותנים התייחסות לערך המשותף ויוצרים מטרה ופועלים יחד להשגתה יעזור לחזק ולטפח את הקשר ולהפוך את יחסיכם עם הילדים לטובים ומשודרגים במיוחד.
